Over ons

De Langendam in Waspik bestaat al lang als agrarisch bedrijf. Al vele generaties is de boerderij in de familie.

Sinds ongeveer 40 jaar staan Sjaak en Marianne aan het roer en kweken ze bloemen op ‘de Langendam’. In de jaren 80 en 90 vooral droogbloemen en perkplanten, en vanaf 2005 ook een pluktuin waar de bezoekers zelf bloemen mogen plukken. Sinds 2019 werken dochters Ingrid en Nicole mee in het familie bedrijf.

Sjaak kan van alles en doet van alles. Hij kent alle bloemen/planten namen, kent het hele zaai/plant en oogstproces (en leert dit aan zijn dochters) en ook bouwt hij zomaar een nieuw schuurtje. Van alle markten thuis dus. Als je een bezoekje aan de pluktuin brengt is Sjaak meestal achter op het land te vinden.

Marianne is al 40 het creatieve brein achter alles in de winkel. 100-en cursussen, workshops en excursies heeft ze verzorgd in al die jaren. Ook bakt ze al jaren de lekkerste cakejes voor op het terras als de pluktuin open is. Marianne zie je vooral voor in de winkel en bij het ontvangst als je naar de pluktuin komt.

Ingrid is een bloemist, die ook heel goed is in het kweken en verzorgen van bloemen. In het winter seizoen maakt ze de mooiste boeketten van droogbloemen en in de zomer is zij vooral graag bezig achter op het land, tussen de bloemen. Opkweken, schoffelen en oogsten. Ze vind het allemaal leuk.

Nicole heeft tot een paar jaar terug gewerkt in de zorg. Nu werkt zij voltijd mee in het bedrijf. Nicole vind alles leuk. Boeketten maken, workshops geven, mensen uitleg geven over de pluktuin, werken op het land, social media … Inmiddels kent ook zij alle bloemen namen. Nicole houd zich ook graag bezig met kruiden en eetbare wilde planten.

Alle 4 zijn we erg trots op ons Familie bedrijf. En samen, met enkel vrijwilligers, kweken we ieder voorjaar weer mooie, zuivere en duurzame bloemen voor jou. Hopelijk zien we jou eens in de droogbloemen winkel of in de zomer in de pluktuin.