Workshops droogbloemen

Jammer genoeg zijn alle workshops gecanceld i.v.m. de aangescherpte Corona maatregelen.

Zodra het geven van een workshop weer kan, gaan wij nieuwe datums plannen.

Op deze pagina vind je:

1. Workshop agenda; datums en prijzen

2. Algemene info en voorwaarden

3. Specifieke info per workshop

Aanmelden voor een workshop doe je via onderstaande link:

 1. Workshop agenda najaar:

Datums en prijzen

Dag en tijdWat gaan we maken?Evt. keuzesPrijs
(vanaf*)
max 10 plaatsen
Vrijdag
5 -11
19.30/21.30
Ring op voet met touw ++
of
Stolp 21 cm +
30 cm
40 cm

Zonder of met led licht
€40,-
€50,-

€42,50 €46,50
nog 3 plaatsen
Zaterdag 13-11
9.30/11.30
Stolp 21cm +
of
kurk fles met gat ++
gewone stolp
stolp met led
kurk fles met gat
€42,50
€46,50
€42,50
vol
Woensdag 17-11
19.30/21.30
Droogbloemen krans ++28 cm ring ijzer
38 cm ring ijzer
30 cm dubbel bamboe
€40,-
€47,50
€47,50
gecanceld
Vrijdag
19-11
19.30/21.30
Haar/hoofd
bloemenkrans +++
of
Droogbloemen krans ++28 cm ring ijzer
38 cm ring ijzer
30 cm dubbel bamboe
€45,-

€40,-
€47,50
€47,50
gecanceld
Zaterdag 27-11
9.30/11.30
Advent tafelschikking (Nog in ontwikkeling)Ca. €50,-gecanceld

Moeilijkheidsgraad:

+ makkelijk

++ gemiddeld

+++ iets moeilijker

* prijs vanaf:

Gebruik je meer droogbloemen als het voorbeeld of als de bedoeling, dan betaal je daarvoor bij.

2. Algemene info en voorwaarden workshops:

 • Alle workshops vinden plaats in onze bloemenboerderij in Waspik. We werken in een (verwarmde) ruimte in onze droogbloemen winkel.
 • De workshops worden gegeven door Marianne of Nicole.
 • Maximaal 8 deelnemers.
 • De workshop gaat door vanaf 5 personen (als er niet genoeg inschrijvingen zijn, gaat de workshop dus niet door en krijg je van ons bericht).
 • Alle prijzen zijn inclusief workshop kosten, materialen en koffie/thee. Echter; gebruik je meer bloemen als het voorbeeld of als eigenlijk de bedoeling is, dan betaal je daarvoor extra bij.
 • Als de regels omtrent de Corona maatregelen veranderen kan het zijn dat onze voorwaarden worden gewijzigd. Heb je lichte corona gerelateerde klachten of ben je verkouden, dan kunnen we je alleen toe laten tijdens een workshop als je kunt aantonen dat je geen Corona hebt. We danken je voor het begrip.

Aanmelden en inschrijfkosten.

 • Aanmelden gaat via het aanmeldingsformulier. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in.
 • Wij nemen daarna contact met je op. Mocht je na een paar dagen nog niets van ons hebben vernomen, kijk dan in je spam-box. Neem anders via email contact met ons op.
 • Bij het aanmelden betaal je inschrijfkosten. Dat is €20,- (En bij de ouders kind workshop €30,-). De betaling van deze inschrijf kosten kan met een betaalverzoek via Whatsapp, of in de winkel gedaan worden (pin of contant). Je inschrijving is pas definitief als wij het inschrijfgeld hebben ontvangen. Het overige bedrag betaal je na afloop van de workshop op de dag zelf.
 • Als een workshop niet door gaat vanuit ons, krijg je het inschrijf geld uiteraard terug.
 • Mocht je zelf afzeggen, dan krijg je het inschrijf geld niet terug. Wel mag je zelf jou plaats aan iemand anders geven/verkopen. Geef dit dan wel even aan ons door zodat wij de juiste naam kunnen noteren.

Hoewel wij ons best hebben gedaan bij het samenstellen van deze workshop agenda en de bijbehorende info kan het zijn dat er een fout in is geslopen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

3. Specifieke info per workshop:

Workshop Ring op voet met touw ++

Tijdens deze workshop creëren we een mooie staande ijzeren ring met een horizontale bloemenrand. We beginnen met het spannen van jute touw, en daarna gaan we aan de slag met droogbloemen en grassen. Helemaal naar jou wens.

Het maken van deze ring is niet moeilijk, maar het vraagt wel even concentratie. Wij helpen jou zodat jij met een mooie ring naar huis gaat.

Je hebt de keuze uit een ring van 30 of 40 cm (zolang de voorraad sterkt).

Wil je je opgeven? Je kiest vooraf het formaat van de ring, en geeft dit door als je je opgeeft. Het is fijn als je ook alvast een kleurstelling door geeft, als je dit al weet. Zo kunnen wij alvast specifieke bloemen klaar leggen. De prijs van de workshop vind je in bovenstaand overzicht. Je betaalt voor het inschrijven een aanbetaling (info staat in de algemene info en voorwaarden hierboven).

Workshop Droogbloemen krans ++

Tijdens deze workshop maak je een super trendy droogbloemen krans op een ijzeren ring van 30 of 40 cm, of op een dubbele bamboe ring. We gaan de bloemen op de krans binden. Je vult de krans voor een deel met bloemen, zoals op de foto’s. Met onze instructies en de juiste en mooie materialen ga jij naar huis met een prachtige krans.

Wil je je opgeven?

Je kiest vooraf het formaat en soort krans, en geeft dit door als je je opgeeft. Het is fijn als je ook alvast een kleurstelling door geeft, als je dit al weet. Zo kunnen wij alvast specifieke bloemen klaar leggen.

De prijs van de workshop vind je in bovenstaand overzicht. Je betaalt voor het inschrijven een aanbetaling (info staat in de algemene info en voorwaarden hierboven).

Workshop Stolp 21 cm of kurk fles met gat +

We maken deze ochtend een stolp of kurk fles gevuld met droogbloemen. Je kunt kiezen voor een stolp met of zonder lichtjes. Of voor een fles met kurk en gat.

We maken een soort mini droogbloemen tafereel in een glazen stolp of fles. Je zult verbaasd staan dat je met een vrij makkelijke steek techniek een heel leuk en chique creatie maakt. Uiteraard zijn de bloemen en kleuren naar keus.

(foto van de kurk fles met gat volgt nog)

Wil je je opgeven?

Je kiest vooraf:

 • stolp met plateau hout kleur of zwart
 • stolp met led lichtjes (hout kleur plateau)
 • of een kurk fles met gat

Het is fijn als je ook alvast een kleurstelling door geeft, als je dit al weet. Zo kunnen wij alvast specifieke bloemen klaar leggen.

De prijs van de workshop vind je in bovenstaand overzicht. Je betaalt bij de inschrijven een aanbetaling (info staat in de algemene info en voorwaarden hierboven).

Workshop Droogbloemen hoofdkrans +++

Deze workshop vraagt wat meer handigheid en concentratie. Het maken van een droogbloemen haarkrans is fijn werk en moet op het gemakje gedaan worden. Het is heerlijk ontspannen, en uiteraard ga je met iets heel bijzonders naar huis.

Je kunt de bloemen hoofd krans maken voor jezelf of voor een kind.

Wil je je opgeven?

De prijs van de workshop vind je in bovenstaand overzicht. Je betaalt bij de inschrijven een aanbetaling (info staat in de algemene info en voorwaarden hierboven).

Het is fijn als je alvast een kleurstelling door geeft, als je dit al weet. Zo kunnen wij alvast specifieke bloemen klaar leggen.

Workshop Advent tafelschikking

Deze workshop zijn wij nog aan het uitwerken. Dus verdere info volgt later. Maar denk aan … ; kaarsen, droogbloemen en advent met een trendy ’touch’.

Omdat we nog niet precies weten wat we gaan maken, Kunnen we nog geen specifieke prijs noemen. Maar wil je je zelf opgeven? Meld je aan via onderstaande link en we zetten jou op de lijst.

Wil je je opgeven? Je kiest vooraf of je de festoen of muurhanger wil maken, en geeft dit door als je je opgeeft. Het is fijn als je ook alvast een kleurstelling door geeft, als je dit al weet. Zo kunnen wij alvast specifieke bloemen klaar leggen. De prijs van de workshop vind je in bovenstaand overzicht. Je betaalt voor het inschrijven een aanbetaling (info staat in de algemene info en voorwaarden hierboven).

Later in het jaar en nog geen datum bekend;

Workshop; (Ouder en kind) workshop droogbloemen krans++

Hoe leuk is het om samen met je kind (of kleinkind) een krans van droogbloemen te komen maken? Heel leuk denken wij 😉 De ouder maakt een krans van 30 of 40 cm en het kind van 20 cm. Wij helpen jou, en jullie helpen elkaar.

Een fijn uitje samen met een leuk eindresultaat. Je kunt kiezen om de kleurstelling van beide kransen mooi op elkaar af te stemmen. Maar misschien hebben jullie beide juist een heel andere smaak? We gaan de bloemen op de krans binden. Je vult de krans ongeveer voor 1/3 deel met bloemen, zoals op de foto’s.

Het maken van deze krans is niet zo moeilijk. En wij zijn er om jullie te helpen. De leeftijd van het kind is; minimaal 8 jaar

Heb je evt interesse? Laat het ons weten

Workshop; Droogbloemen festoen of muurhanger ++

Dit is een workshop waarin je kiest voor een droogbloemen Festoen of muurhanger.

Een festoen is een boeket in een soort ovale druppel vorm van droogbloemen, die je aan een muur hangt, of op een kast legt. We maken deze Festoen van droogbloemen (van ongeveer 40 cm) maar je kunt er een mooie herfst ’touch’ aan geven met o.a. rozebottels en vers blad, dat mooi in droogt.

De muur hanger bestaat uit een horizontale tak, waaraan we kleine bosjes/toefjes hangen van droogbloemen. De bosjes/toefjes hangen op een speelse manier aan een jute touw naar beneden. Je kunt deze creatie aan een muur hangen, maar ook voor de raam. Als je droogbloemen voor een raam hangt, blijft de kleur wel minder lang mooi.

Heb je evt. interesse? Laat het ons weten.

Heb jij zelf een groepje mensen van minimaal 8 personen en wil je een workshop plannen? Neem eens contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Een droogbloemen workshop volgen kan vanaf €30,- per persoon. Denk bv aan het maken van een boeket of en klein kransje.